Livet i Australia

Etter 20 dagar "down under" er eg no godt igang med både skule og sosialt liv.

Den største skilnaden mellom skulesystemet her og i Noreg er at her handlar alt om pengar. Våre pengar. Grunna krav til effektiv bruk av pengar er talet på forlesningar mindre enn i Noreg, men til gjengjeld krevst det at du jobbar mykje meir enn i Noreg. 3 innleveringar står for tur berre etter ei veke... og store delar av karakteren baserar seg på desse innleveringane.
Sjølv om det ikkje er monge forelesningar er pensum mykje større enn i Noreg. Dette gjer at vi må finne ut og lære oss mykje sjølve. Dette kallar dei "the learning prosess"... som egentlig er ganske fornuftig.

Den største utfordringa no i starten er å følge med på forelesninga og samtidig ta notatar når alt er på engelsk. Innan fag som termodynamikk og mekanikk er det monge framandord som må slåast opp. Det gjer at ting tar litt lengre tid, men det går nok betre etter ei stund.

Ein av dei små irritasjonsmonenta med undervisninga her er blandinga av enhetar. Australia prøvar, men har ikkje heilt klart å komme fram til ein standard. Lærebøkene er amerikanske sjølv om Australia prøvar å innføre europeisk SI standard samtidig som den britiske standaren blandar seg inn her og der. Reknestykka blir litt meir kompliserte når det er blanding av fleire meter og feet i ei utrekning.
Utfordringa er stor nok når du skal handle kjøtt i kjøttdisken. Alle prisar er oppgitt i kilo, men all muntleg kommunikasjon går i pund.

Fikk lagt med nokre få bilete også:

Peter    Dette er Peter fra Tyskland, eigentleg er han          
    fra Usbekistan men har budd i Tyskland i 4 år.
    Han går under kallenavnet "2-meter Peter" av
    grunnar dykk sikkert ser på biletet.
   
   Dette er Mike fra Canada, nærare bestemt
   Ontario / Toronto. Han lagar veldig god mat.
   


Begge to er veldig greie folk som det sikkert vil dukke opp fleire bilete av.

    Dette er bygget der eg har flest forelesningar.
   "Scool of engineering and industrial design."              
   Dette skiltet måtte eg berre ta bilete av. 
   Det står ved hovedinngangen til universitetet.

Kommentarer:
Postet av: inger

Kjekt å se bilder fra dine nye omgivelser. Skjønner det blir ei utfordring med annet skolesystem, men det går vel bra etterhvert. Blir nok mye jobbing, spesielt nå i starten. Lykke til!
Nå har sommeren kommet til Trøndelag. 27 grader i skyggen så idag måtte vi i sjøen - herlig. Det ble stille i huset da alle drog, men Thea Sofie & co er innom rett som det er. Ha det godt. Inger

04.aug.2004 @ 17:19:28
Postet av: Johannes

Hei Jogeir. Endeleg er vi tilbake til Norge etter ferie. Vi har ikkje sett bloggen på 14 dagar. Det var difor kjekt å lese nytt frå Australia og om skulesystemet og å sjå bilete. Mykje innleveringar forstår eg og dermed mykje arbeid, men du får berre henge i så godt du kan. Dette med måleiningar må vere eit stort problem. Ein amerikansk satelitt styrta jo på mars fordi dei hadde rota saman fot og meter. Du får prøve å halde orden på begge systema. Vi ventar spent på neste rapport, men du får no prioritere skulearbeidet. Lukke til vidare.

Pappa og mamma.

15.aug.2004 @ 23:56:38
E-post: johs.halland@c2i.net

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits