Queensland tur

No er eg komen heim fra ein 17 dagar lang tur frå Cairns til Sydney. Det vil seie store delar av den Australske austkysten. Til saman kjørte vi nesten 5000 km, noko som er ganske mykje kjøring i tillegg til alt strandlivet og utelivet vi klarte å få med oss.

Vi var heldig med været, bortsett fra litt regn var det varmt men ikkje for ille. Når vi var opp i nord som skal være varmare enn Sydney fikk vi rapportar om 45 grader i Penrith, eit veldig godt trekk å flytte seg nordover.

Eg vil ikkje her kome med detaljert forklaring av alt vi gjorde, det blir for mykje arbeid. 
Men oppsumert var vi i dyrehagar, nasjonalparkar, frykelig monge strender, snorkling i great barrier reef, safari på Fraser Island, seiltur, kanotur, fisketur plus mykje meir.

Dyreliv er det nok av i Australia:

           

Kengeruar var det litt for monge av på veiane, noko som gjordet det ganske farlig å kjøre. Koala er artige dyr som søv 19 timar kvar dag. Skilpadder svømte vi saman med når vi snorkla i great barrier reef. Det siste bilete er fra Nimbim som tilbyr ein veldig alternativ livsstil i Australia, legg merke til krabaten nede i høgre hjørne.

           

     

Resten av bileta her oppsumerar ganske bra kva vi gjorde heile ferien. Dei to første bileta er fra Fraser Island som er verdens største sandøy.

Kommentarer:
Postet av: Katharina

Glede mae t aa kom nedover t Australia no! E under ei uke t ae e der!
Gla i dae!

13.des.2004 @ 10:41:23
E-post: svee@stud.ntnu.no
URL: http://katharina.weblogg.no
Postet av: Inger

Likte godt de fine strendene! Skulle gjerne opplevd dem men får vel forholde meg til et ustailt førejulsvær - mye skitvær! Men innendørs er det mye lys og varme. Julekonserter og julebord m.m gir påfyll. Og så blir det feiring av dag her på Svee med femti gjester, så det er bare å hive seg rundt.
Du får ha en fortsatt fin ferie Jogeir.Blir vel litt andre juleforberedelser der. Takk for fine bilder. Fint at vi får følge med underveis. Ha det godt. Inger

14.des.2004 @ 08:50:39
E-post: inger.v.svee@c2i.net
Postet av: Johannes

Eg trur vi må ta ein tur til dette revet når vi kjem... eller kanskje det vert for langt å reise?

Her og regner det, og blåser ikkje minst, slik som på Skatval. Snøen er heilt vekk, men kanskje kjem det ny snø til du kjem heim. Du lengtar vel etter skiføre?

14.des.2004 @ 22:55:08
E-post: johs.halland@c2i.net

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits