Hike in Blue Mountains

I starten av oktober var vi på ein 5-6 timers gåtur i Blue Mountains. Dagen før hadde den største mengda nedbør på 24 timar i år, så alt var vått og godt.

Turen var fantastisk og det føltes godt å få bevegd litt på seg. Vi kom også ganske nær dyrelivet i Australia, kanskje litt for nær. Slangen under til venstre er ikkje ein del av dyrelivet eg likar å sjå. Eg såg den først når den var 20 cm fra foten min. Den er ganske liten, men farlig. Det er faktisk ein eastern brown snake som er nummer 2 på lista over verdens mest giftige slangar, pga. dens agressive natur er det kanskje den mest dødelige slangen i verden.

Blir du bitt har du dårleg med tid på å nå sjukehuset, noko som kan være eit problem når du er på ein lang gåtur med begrensa mobildekning. Slangane likar veldig godt å ligge på stien og slikke sol. Vi må derfor heile tida halde auge med stien framfor oss. Det øydelegg turopplevelsen litt.

Heldigvis er ikkje slangar daglegdags her, så den slangen var forhåpentligvis den einaste eg kjem til å sjå i New South Wales.

Slangar eller ikkje, ein dag i bushen ga definitivt meirsmak og er noko vi må gjere mykje meir av før det blir altfor varmt.

Det er ikkje berre alle dyra som visar at sommaren er på veg. Vi har hatt ein maks temperatur på 38 grader, som er den høgaste oktober temperaturen nokon gong målt. (Den globale oppvarminga er faktisk global.)

Den 27. oktober tek eg ein liten ferie før eksamensstresset byrjar. Eg reiser til Goald Coast, også kalla surfers paradise. Vi har ordna med tur-retur flytur til 500 kr og 100 kr natta for overnatting på eit hotell ved stranda. Så alt er duka for sol, sommer og surfing på Australias gull kyst.

                


Kommentarer:
Postet av: Johannes

Hei!

Imponerande kva du rekk, både å fare på turar og legge ut på bloggen, men ver forsiktig om du skal på fjelltur igjen. Det er vel for varmt til fjellturar når vi kjem? Her har vi kjempeflott vær for tida, så endeleg har vi fått til nokre skuleutflukter. Litt laber hjortejakt frå mi side, men eg har no skote ein kalv. Temperaturen her er berre 5 - 6 grader, men betre enn 38 synes eg.

22.okt.2004 @ 20:11:06
E-post: johs.halland@c2i.net
Postet av: Elisabeth

Hei, hei! Artig å les om livet i Australia på webloggen, og veldig bra med mange bilder!! Gleder meg til å treffe igjen Katharina, som er hjemme nå! Bli kjempe koselig å høre hvordan hun har d!!
Klem fra Elisabeth

24.okt.2004 @ 11:05:24
E-post: elisaj@stud.ntnu.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits