Skulestart

Skulen starta på mandag, sjøl om dei fleste tutorials ikkje byrjar før neste veke (kvart fag har lectures, tutorials og practical.)
Den største skilnaden mellom høgare utdanning i Norge er kravet om oppmøte. Dersom det er 300 i ein forelesningssal sender dei rundt ei liste der alle 300 må skrive navnet sitt. Det blir nesten litt latterlig.

Ellers er eg veldig fornøgd med faga eg har valgt, dei virkar spanande og ikkje minst utfordrande.

Statics and Materials er vel det mest kjedelige av valge mine, men det skal visst være eit enkelt fag.
Automated manufacturing er eit bra fag. Vi lærer å masseprodusere f.eks. lypærer og liknande... mykje lab arbeid.
Thermofluid engineering er også eit spanande fag. Det hørest kjedlig ut, men vi lærer om alt frå atom energi til veskedynamikk og jet motorar. Vi skal på bedriftsbesøk og omvisningar "every 4th night" (annakvar veke.)
Intelligent control systems er et temmelig vanskelig fag med mykje programmering og matematikk. Ei av lab oppgavene er å kontrollere posisjonen til ei kule i lufta ved hjelp av luftstrømmar.

I tillegg til skulen er det sosiale også veldig bra her. Det som forundrar meg mest er at monge av festane har gratis mat og gratis alkohol. Slikt skjer ikkje i Noreg.

Kvar torsdag (i går) er det Swamp bar kveld. Swamp bar er baren som ligg på universitetsområdet. Dei har ein "pitcher" med øl (nøyaktig 1,142 l) for $7 (ca. 35 kr)... vennlige studentprisar.

Ellers skal eg på kengerusafari i helga. Det skal visst være mogeleg å sjå kengeruar berre 15 minutts gange herifra (ja... vi bur ganske langt ut på landet). Så med litt flaks blir det snart posta bilete av ville kengeruar.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits