Queensland tur

No er eg komen heim fra ein 17 dagar lang tur frå Cairns til Sydney. Det vil seie store delar av den Australske austkysten. Til saman kjørte vi nesten 5000 km, noko som er ganske mykje kjøring i tillegg til alt strandlivet og utelivet vi klarte å få med oss.

Vi var heldig med været, bortsett fra litt regn var det varmt men ikkje for ille. Når vi var opp i nord som skal være varmare enn Sydney fikk vi rapportar om 45 grader i Penrith, eit veldig godt trekk å flytte seg nordover.

Eg vil ikkje her kome med detaljert forklaring av alt vi gjorde, det blir for mykje arbeid. 
Men oppsumert var vi i dyrehagar, nasjonalparkar, frykelig monge strender, snorkling i great barrier reef, safari på Fraser Island, seiltur, kanotur, fisketur plus mykje meir.

Dyreliv er det nok av i Australia:

           

Kengeruar var det litt for monge av på veiane, noko som gjordet det ganske farlig å kjøre. Koala er artige dyr som søv 19 timar kvar dag. Skilpadder svømte vi saman med når vi snorkla i great barrier reef. Det siste bilete er fra Nimbim som tilbyr ein veldig alternativ livsstil i Australia, legg merke til krabaten nede i høgre hjørne.

           

     

Resten av bileta her oppsumerar ganske bra kva vi gjorde heile ferien. Dei to første bileta er fra Fraser Island som er verdens største sandøy.

1770

No er eg i 1770 som er baade eit navn og aaret kaptein Cook kom hit.
Det er ein av dei faa fantastiske stadane paa austkysten som framleis ikkje er overteke av turisme.
Dette er nok ein av grunnane til at vi vart her litt lengre enn planlagt, 3 dagar no.

Imorgon skal vi snorkle i great barrier reef, sidan vi reiser sorover er 1770 siste staden vi har mulighet til aa komme ut til great barrier reef. Saa gaar turen til Fraser island.
Ellers brukar vi dagane paa aa bade og surfe til tross for mengder med tigerhai og dodelige brennmanetar.

Dersom nokon prover aa faa tak i meg paa telefon saa er det nok umulig her grunna manglande telefondekning.

Airlie beach

Her kjem ein liten raport Queensland.

Diverre har eg ikkje muligheit til aa legge ut bilete endaa, men dei kjem nok seinare.
 
Vi er no komen til Airlie beach og Whitsunday islands. Vi var 3 netter i Cairns og maatte takle veldig tropisk klima med mykje regn, hog temperatur og ekstrem luftfuktigheit.
Etter ei natt i Townsville er vi no ved eit av hogdepunkta paa turen.

Imorgon blir det litt luksus med seiltur ut til Whitsundays islands og Whitehaven beach som er etter rykta aa dome kanskje verdens beste strand. Vi skal ogsaa prove aa faa dykka litt i great barrier reef, ivertfall litt snorkling. Alt avhenger av kor mykje pengar eg kan presse ut av eit sterkt begrensa reisebudsjett.

Heldigvis er det veldig stor konkurranse paa alt som har med turisme aa gjere saa vi betalar aldri meir enn ein hundrelapp for upaaklagelig overnatting med alle muligheiter til aa lage mat sjol og leve veldig billig.

hits